Регулатори Aqua Lung

Серията Legend съчетава свръхбалансирана мембранна първа степен, съчетана с висококачествена балансирана втора степен. Свръхбалансираната първа степен осигурява безупречна производителност при подаване на въздуха, независимо от увеличаването на дълбочината. Балансираната и регулируема втора степен намалява практически до нула усилието при вдишване с помощта на свръхлекия си балансиран клапан, конструиран да сработва светкавично дори и при най-лекото усилие за вдишване. Серията Legend е най-високия клас регулатори, които са произвеждани някога от Аквалунг. Легендарно качество от Аквалунг - продължаващо една 60 годишна традиция.

Моделът Legend Glacia™ е най-новият член на серията регулатори Ледженд. Той е конструиран, за да се ползва при най-екстремни условия. Legend Glacia™ предлага най-високата устойчивост на замръзване в сравнение с всеки друг регулатор на Aqua Lung. В същото време производителността му при дишане е еквивалентна на тази на Legend Supreme.

Kronos е нов модел регулатор на Aqua Lung, който се отличава със своята иновативност. Издихателният клапан на втората степен на регулатора е асиметричен,  конструиран по начин, който осигурява насочване на въздушната струя встрани от лицето на водолаза. Така се осигурява перфектна видимост. Изключително подходящ за подводни фотографи. Втората степен на Kronos съчетава вентури контрол с фина настройка.

Kronos Supreme е версия на регулатора, предназначена за ползване в студена вода. Държи се отлично и при температура на водата под 10ºC.

Aqua Lung Mikron е най-лекият и малък по размери регулатор на пазара в момента. Перфектен е за водолази, които често пътуват, за да се гмуркат. Още по-интересн е фактът, че малките размери не са за сметка на неговата производителност. Първата му степен е балансирана, а втората степен осигурява изключителна лекота при дишане.

Третото поколение Titan идва след повече от 10 години употреба на предходния модел. Новият Titan е по-лек и по-компактен от своите предшественици, което го прави удобен при пътуване. Конструкцията на втората степен дава възможност позицията на шланга да бъде обръщана от лява на дясна без каквито и да е допълнителни части или нужда от настройка.

Calypso серията с буталната си първа степен осигурява на водолаза най-добрата комбинация между надеждност, изчистена конструкция и цена.

Нинтроксът става все по-популярен по света. Aqua Lung конструира регулатори специално предназначени за работа с газове с по-високо съдържание на кислород.

Днес Aqua Lung е една от малкото компании, която успешно тества продуктите си предварително с чист кислород, за да гарантира, че те отговарят на новите стандарти за работа с газове с повишено процентно съдържание на кислород.

Apeks Regulators

Всеки детайл на АТХ 200 е внимателно проектиран, за да предостави максимално качество на работа. Покритието на първата степен е от матиран хром. Концепцията на модела е гъвкавост, съизмерима с тази на самия водолаз. Теглото на АТХ 200 е с 25% по-малко от това на предшественика си АТХ 100. Втората степен съчетава вентури контрол и фина настройка на усилието при вдишване.

Черната перла” (Black Pearl) е модел, в който е наблегнато изключително много на детайлите в изработката на първата степен. Конструкцията му се състои от високотехнологично съчетание на Хром, Титан и Циркониий. Това го прави високозащитен и издръжлив при екстремни условия на употреба.

Egress means way out, exit, escape - the perfect description for an ideal octopus. The Apeks Egress has been designed as a left and right hand second stage regulator perfect for octopus use and emergency buddy breathing situations. It is, however, also entirely suitable as a left and right handed primary second stage compatible with any Apeks first stage. If used with an unsealed first stage then it is only recommended for warm waters, but is suitable for cold water diving when used with any Apeks environmentally sealed first stage.

Серията Flight е най-лекият и компактен регулатор на Apeks. Идеален е за носене в багажа. Въпреки своята лекота, той по нищо не отстъпва по качество, производителност и комфорт на останалите регулатори на компанията. Конструиран е за водолази, които често пътуват. Flight е издръжлив и при гмуркане в студена вода с температура 10ºC. Зоната, в която първата степен на регулаторите обикновено замръзва е защитена с изолационен протектор, което намалява риска от замръзване. Същата защита я има и във втората степен на Флайт.

XTX200 Nitrox Regulator - Top of the Apeks Nitrox Range. As with all XTX regulators it can be converted from a right hand configuration to a left handed one. The regulator also features a reversible Venturi System and complete diver adjustable breathe control. The Diver Changeable Exhaust system gives the diver the ability to change from a more compact small exhaust to a larger exhaust tee which helps bubble diversion. This is an extremely rugged, high quality regulator.

ХТХ 200 e регулатор, който може да бъде преобразуван от лявостоящ на дясностоящ лесно и бързо. Втората му степен има вентури настройка. Регулаторът има иновативна система на изпускателя, който осигурява по-малко съпротивление при изпускане на въздуха. Издихателят е направен от здрав и лек материал, който е издръжлив на екстремните условия под водата. Първата степен на регулатора е с изключително естетичен дизайн и е лесно да се познае, че това е модел от най-висок клас.